kalendarium
Wtorek, 2018-07-17
Imieniny:
Aleksego, Bogdana
kalendariummenumenupoleć nas

Poinformuj znajomych o istnieniu strony przez kliknięcie w link poleć nas.

poleć nas
Logo BIP
+1
+13°
+
Koszyce
Wtorek, 03
Środa   +17° +
Czwartek   +13° +
Piątek   +14° +
Sobota   +10° +
Niedziela   + -1°
Poniedziałek   + -5°
http://koszyce.szkolnastrona.pl/container/102-2152.jpg

Strona główna

Jesteś tu: » Strona główna

 

 

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY 
INFORMACJA ADMINISTRATORA
O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

Szanowni Państwo - informujemy, że administratorem Waszych danych osobowych jest
Dyrektor Centrum Oświatowego  w Koszycach
z siedzibą przy ulicy Curie-Skłodowskiej 4a, 32-130 Koszyce
i są one podawane w celu realizacji usług świadczonych
przez naszą jednostkę.

Informujemy, że:
1.Macie prawo do żądania od administratora dostępu do Waszych danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania,

a także prawo do przenoszenia danych.
2.Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów prawa, w szczególności ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
3.Macie prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
4.Podstawę prawną przetwarzania Waszych danych stanowi art. 6 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), tzn. dane będą przetwarzane na podstawie Waszej zgody albo na podstawie przepisów prawa.

W tym roku podobnie jak w latach ubiegłych uroczyście obchdziliśmy kolejną rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja. W programie artystycznym zaprezentowali się uczniowie klasy drugiej szkoły podstawowej i gimnazjaliści.

W inscenizacji słowno - muzycznej przybliżyli jak ważne było dla nas Polaków uchwalenie Konstytucji.  Głównym przesłaniem występu było znalezienie odpowiedzi na często zadawane pytanie - „ Komu potrzebna jest historia?”

czytaj więcej

21 kwietnia w Wyższym Seminarium Duchowym w Kielcach odbył się finał konkursu biblijnego, którego zakresem wiedzy była Ewangelia św. Marka oraz Księga Tobiasza. 

Po eliminacjach szkolnych oraz rejonowych dwóch uczestników z naszej parafii, a zarazem uczniów Gimnazjum w Centrum Oświatowym w Koszycach, Julia Duda z kl. III oraz Michał Buczek z kl. II b zostali zakwalifikowani do finałowego etapu.


Julia Duda i Michał Buczek  – finaliści Konkursu Biblijnego 2017/2018
czytaj więcej

11 maja 2018 roku o godzinie 9.50. odbędzie się w naszej szkole kolejne działanie w ramach obchodów setnej rocznicy Odzyskania Niepodległości przez Polskę – wszyscy uczniowie naszej szkoły równocześnie zatańczą poloneza - nasz narodowy taniec.

czytaj więcej

26 kwietnia 2018 roku uczniowie klas 5a i III gimnazjum uczestniczyli w Muzeum Ziemi Koszyckiej w wykładzie „Malowanki zalipiańskie i ich twórcy. Sztuka ludowa na Powiślu Dąbrowskim”. Wykład prowadziła pani Urszula Gieroń - pracownik Muzeum Etnograficznego w Tarnowie. 

Zalipiańskie malowanki
czytaj więcej
Nasz udział w sprzątaniu gminy
czytaj więcej

 16 kwietnia 2018 roku w Komendzie Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Proszowicach odbyły się eliminacje powiatowe Ogólnopolskiego Turnieju Wiedzy Pożarniczej „Młodzież zapobiega pożarom”.

Zmagania z wiedzą pożarniczą w powiecie.
czytaj więcej

W dniu 20 kwietnia 2018r. Wiktoria bezpośrednio po egzaminie gimnazjalnym z języka angielskiego udała się do Krakowa gdzie wzięła udział w uroczystym koncercie finałowym XII festiwalu piosenki Anglojęzycznej. Przesłuchania konkursowe odbyły się 9 i 10 kwietnia 2018r. w Sali widowiskowej Centrum Kultury Podgórza.

WIKTORIA MAJ  WYRÓŻNIONA PODCZAS   XII FESTIWALU PIOSENKI ANGLOJĘZYCZNEJ W KRAKOWIE
czytaj więcej

24 kwietnia 2018 roku w naszej szkole odbędzie się  kolejne  działanie w ramach obchodów setnej  rocznicy Odzyskania przez Polskę Niepodległości – warsztaty z przedstawicielem IPN. Będzie to lekcja historii dla każdego, przeprowadzona przez  Pana dr Pawła Naleźniaka. Każdy uczestnik warsztatów będzie miał możliwość poszerzyć swoją wiedzę na temat drogi Polski do Niepodległości.

czytaj więcej

Turniej Tenisa Stołowego w ramach kontynuacji Akcji zdrowie stał się już tradycją powiatu proszowickiego. Tegoroczny turniej, adresowany do uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i liceów, odbył się 13 kwietnia na hali sportowej w Proszowicach. Wzięło w nim udział 60 uczniów z powiatu proszowickiego. 

Akcja zdrowie - kontynuujemy dobre tradycje
czytaj więcej

11 kwietnia 2018 r. w kompleksie sportowym Com - Com  Zone w Krakowie odbył się Turniej Finałowy Projektu „Edukacja przez szachy w szkole”. Wzięło w nim udział 450 uczniów z województwa małopolskiego,  którzy uczestniczą w  projekcie. Naszą szkołę reprezentowało 9 uczniów - 3 szachistki  i 6 młodych szachistów. 

 Młodzi szachiści z Koszyc w Turnieju Finałowym Projektu „Edukacja przez szachy w szkole”
czytaj więcej
  • WIKTORIA MAJ ZWYCIĘŻCZYNIĄ PROSZOWICKICH ELIMINACJI MAŁOPOLSKIEGO FESTIWALU

W dniu 13 kwietnia (piątek) Wiktoria Maj - uczennica klasy III Gimnazjum wzięła udział w przesłuchaniach konkursowych do XXXI Małopolskiego Festiwalu Form Muzycznych i Tanecznych „Talenty Małopolski”. 

Jury, po wysłuchaniu i obejrzeniu 38 zespołów i wykonawców (134 uczestników)  postanowiło, że do finału wojewódzkiego w Dobczycach w kategorii muzycznej nominuje właśnie naszą uczennicę, która zaprezentowała się w piosence Edyty Geppert „Nie żałuję”.  18 maja 2018 r. Wiktoria powalczy z innymi finalistami o tytuł laureata. Koncert laureatów odbędzie się w Krakowie w „Piwnicy Pod Baranami”. Trzymamy mocno kciuki za naszą uczennicę.

 

Do konkursu Wiktorię przygotował pan Stanisław Nowak.

WIKTORIA MAJ ZWYCIĘŻCZYNIĄ PROSZOWICKICH ELIMINACJI MAŁOPOLSKIEGO FESTIWALU

Miło nam poinformować, że uczeń klasy III naszego gimnazjum – Mateusz Kozakowski został finalistą Małopolskiego Konkursu Języka Angielskiego. Jest to 3 - etapowy konkurs organizowany przez Małopolskie Kuratorium Oświaty, który ma na celu wyłonienie uczniów uzdolnionych językowo z całego województwa małopolskiego. 

Mateusz Kozakowski finalistą Małopolskiego Konkursu Języka Angielskiego!
czytaj więcej

Opracowanie: szkolnastrona.pl