kalendarium
Środa, 2018-07-18
Imieniny:
Kamila, Karoliny
kalendariummenumenupoleć nas

Poinformuj znajomych o istnieniu strony przez kliknięcie w link poleć nas.

poleć nas
Logo BIP
+1
+13°
+
Koszyce
Wtorek, 03
Środa   +17° +
Czwartek   +13° +
Piątek   +14° +
Sobota   +10° +
Niedziela   + -1°
Poniedziałek   + -5°
http://koszyce.szkolnastrona.pl/container/102-2152.jpg

Strona główna

Jesteś tu: » Strona główna

 

 

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY 
INFORMACJA ADMINISTRATORA
O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

Szanowni Państwo - informujemy, że administratorem Waszych danych osobowych jest
Dyrektor Centrum Oświatowego  w Koszycach
z siedzibą przy ulicy Curie-Skłodowskiej 4a, 32-130 Koszyce
i są one podawane w celu realizacji usług świadczonych
przez naszą jednostkę.

Informujemy, że:
1.Macie prawo do żądania od administratora dostępu do Waszych danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania,

a także prawo do przenoszenia danych.
2.Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów prawa, w szczególności ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
3.Macie prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
4.Podstawę prawną przetwarzania Waszych danych stanowi art. 6 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), tzn. dane będą przetwarzane na podstawie Waszej zgody albo na podstawie przepisów prawa.

Szkolne Jasełka
czytaj więcej

Uczniowie klas 0 – III  jak co roku zaczynają śpiew kolęd w swoich klasach, później w klasach  równoległych. 21.12. 2017r. odbył się szkolny konkurs śpiewania kolęd, do którego zakwalifikowało się 28 uczniów. Wszystkie dzieci były wzorowo przygotowane i pięknie śpiewały. Wystąpiły przed dużą publicznością swoich rówieśników i rodziców. Wszyscy uczestnicy otrzymali  nagrody i dyplomy, ufundowane przez  Radę Rodziców.

Szkolny Konkurs Śpiewania kolęd dla najmłodszych
czytaj więcej

W okresie przed świętami Bożego Narodzenia grupa uczniów z naszej szkoły odwiedziła podopiecznych Domu Pomocy „Senior Vigor Plus”.

Uczniowie przygotowani przez panią Katarzynę Jaworską, pana  Stanisławem Nowaka oraz  ks. Łukasza Nastagę przedstawili krótką inscenizację świąteczną, przeplataną pięknymi polskimi kolędami.

Całemu spotkaniu towarzyszyła świąteczna atmosfera.

 

                                                                                      Ks. Łukasz 



ŚWIĄTECZNA WIZYTA W DOMU „SENIOR VIGOR PLUS”
czytaj więcej

W czwartek 15.12.2017r. w klasie I  odbyły się zajęcia otwarte, których celem  było wykonanie ozdób świątecznych wspólnie z mamą, tatą lub z babcią, przybliżenie tradycji bożonarodzeniowych jakie są kultywowane w domach rodzinnych dzieci oraz wspólne udekorowanie wykonanymi ozdobami sali lekcyjnej i klasowej choinki. 

Zajęcia otwarte w klasie I
czytaj więcej

Składamy serdeczne podziękowania wszystkim uczniom naszej szkoły, którzy kolejny raz przyłączyli się do akcji „I ty możesz zostać Świętym Mikołajem...“.


I ty mogłeś zostać Świętym Mikołajem...
czytaj więcej

Przed Świętami Bożego Narodzenia dzieci z grupy 4-latków zaprosiły na zajęcia swoich rodziców. Podczas zajęć dzieciaki bawiły się przy piosenkach o tematyce świątecznej, recytowały wierszyk o pięknie przystrojonej choince. 

Zajęcia otwarte w przedszkolu!
czytaj więcej

19.12.2017r w na hali sportowej Centrum Oświatowego w Koszycach odbył się Noworoczny Indywidualny Turniej Tenisa Stołowego Chłopców dla uczniów  Szkoły Podstawowej. Do rozgrywek przystąpiło 30 uczniów. Turniej rozgrywany był systemem rosyjskim. Mecze toczone  w szybkim tempie, przysporzyły uczestnikom wielu sportowych  emocji.

Świątecznie i sportowo
czytaj więcej

18.12.2017r w na hali sportowej Centrum Oświatowego w Koszycach odbył się Noworoczny Indywidualny Turniej Tenisa Stołowego Chłopców dla uczniów Gimnazjum i klas VII Szkoły Podstawowej. Celem sportowej imprezy było popularyzowanie tenisa stołowego   oraz zaangażowanie jak największej liczby uczniów do udziału w nim.  Jak dużym zainteresowaniem cieszy się tenis stołowy może świadczyć liczba zawodników, którzy przystąpili do turnieju - było ich 26. 

Świątecznie na sportowo
czytaj więcej

To już ostanie dni przed zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia. Czas przygotowań, zakupów, porządków. W  tym pośpiechu i krzątaninie zdarza się, że nie czujemy tej świątecznej atmosfery. Ale można ją zauważyć na szkolnych korytarzach, a dzisiaj udzieliła się wszystkim podczas wspólnego robienia stroików w klasie VIb. 

Świąteczne stroiki w klasie VIb
czytaj więcej

Wcześniej informowaliśmy, że na konkurs plastyczny organizowany przez Instytut Dialogu Międzykultorowego zostało przekazanych 95 prac z naszej szkoły. Łącznie do Instytutu wpłynęło 2340 zawieszek na choinkę. Bardzo nas cieszy informacja, że na dwóch choinkach, które będą udekorowane nagrodzonymi pracami oraz wybranymi, znajdą się również prace wykonane przez naszych uczniów. Bardzo serdecznie im gratulujemy, bo jest to najpiękniejszy świąteczny prezent. 

czytaj więcej

Samorząd Szkolny Szkoły Podstawowej i Gimnazjum roztrzygnął konkurs na świąteczny stroik.  Oto wyniki konkursu:


Szkoła Podstawowa:  I miejsce - klasa 5b


Gimnazjum: I miejsce – klasa IIb


                                                               GRATULUJEMY!!!


                                                             Opiekunowie Samorzadu Szkolnego


MIĘDZYKLASOWY KONKURS NA ŚWIĄTECZNY STROIK
czytaj więcej

Jak co roku Towarzystwo Przyjaciół Dzieci oddział w Koszycach organizuje w Muzeum Ziemi Koszyckiej im. Stanisława Boducha spotkanie mikołajowe w którym biorą udział najmłodsi uczniowie ze szkół w Koszycach i Książnicach Wielkich, dzieci niepełnosprawne wraz z rodzicami oraz zaproszeni goście. W tym roku takie spotkanie odbyło się 14 grudnia.

Integracyjne spotkanie mikołajkowo - opłatkowe już za nami.
czytaj więcej

Opracowanie: szkolnastrona.pl