kalendarium
Środa, 2018-07-18
Imieniny:
Kamila, Karoliny
kalendariummenumenupoleć nas

Poinformuj znajomych o istnieniu strony przez kliknięcie w link poleć nas.

poleć nas
Logo BIP
+1
+13°
+
Koszyce
Wtorek, 03
Środa   +17° +
Czwartek   +13° +
Piątek   +14° +
Sobota   +10° +
Niedziela   + -1°
Poniedziałek   + -5°
http://koszyce.szkolnastrona.pl/container/102-2152.jpg

Strona główna

Jesteś tu: » Strona główna

 

 

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY 
INFORMACJA ADMINISTRATORA
O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

Szanowni Państwo - informujemy, że administratorem Waszych danych osobowych jest
Dyrektor Centrum Oświatowego  w Koszycach
z siedzibą przy ulicy Curie-Skłodowskiej 4a, 32-130 Koszyce
i są one podawane w celu realizacji usług świadczonych
przez naszą jednostkę.

Informujemy, że:
1.Macie prawo do żądania od administratora dostępu do Waszych danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania,

a także prawo do przenoszenia danych.
2.Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów prawa, w szczególności ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
3.Macie prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
4.Podstawę prawną przetwarzania Waszych danych stanowi art. 6 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), tzn. dane będą przetwarzane na podstawie Waszej zgody albo na podstawie przepisów prawa.

Zimno, mroźno, ale w serduszkach przedszkolaków gorąco, a  powodem takiej atmosfery jest  obchodzony  w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka.

Mimo niskiej temperatury jest to jednak najcieplejszy dzień w roku, który sprawia wszystkim ogromną radość i wywołuje uśmiechy na  twarzach wszystkich.

Tak też było w naszym przedszkolu, do którego licznie  w ten dzień przybyli nasi najukochańsi dziadkowie. 

Dzień Babci i Dziadka w przedszkolu
czytaj więcej
  • WYRÓŻNIENIE DLA WIKTORII MAJ W OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE LITERACKIM „ ŚWIĄTECZNE ZDA(E)RZENIE”

Wiktoria Maj uczennica klasy III gimnazjum wzięła udział w konkursie literackim o zasięgu ogólnopolskim organizowanym w Dąbrowie Górniczej. Zadaniem każdego uczestnika konkursu było napisanie opowiadania o tematyce świątecznej. Do komisji konkursowej wpłynęło, aż 120 opowiadań z całej Polski. Praca Wiktorii była oceniana w kategorii do lat osiemnastu. Dzięki  kreatywności, pomysłowości i polotowi  literackiemu jej opowiadanie  zostało wyróżnione. 

WYRÓŻNIENIE DLA WIKTORII MAJ  W OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE LITERACKIM  „ ŚWIĄTECZNE ZDA(E)RZENIE”

Z okazji tego święta  19.01.2018r.do szkoły przybyli zaproszeni  goście, których serdecznie przywitały wnuczęta z oddziałów przedszkolnych ,,0a” i ,,0b”. Poprzez wiersze, piosenki  i  tańce dzieci  chciały wyrazić jak najwięcej dziecięcej miłości. Dumni i szczęśliwi  Dziadkowie ze wzruszeniem podziwiali  występy swoich wnuków. 

Dzień Babci i Dziadka.
czytaj więcej

Już po raz drugi uczniowie naszej szkoły mogli uczestniczyć w spotkaniu z podróżnikami, którzy odwiedzają różne miejsca na  Ziemi, aby później móc podzielić się ciekawymi informacjami z dziećmi i młodzieżą. Tym razem opowieści dotyczyły INDII – kraju azjatyckiego o bardzo ciekawym środowisku, specyficznej kulturze i religii.

Spotkanie z podróżnikiem
czytaj więcej

16 stycznia 2018r  w hali sportowej Centrum Oświatowego w Koszycach odbyły się Gminne Eliminacje w Tenisie Stołowym  Dziewcząt i  Chłopców. W indywidualnym turnieju do rywalizacji przy stołach przystąpiło 39( 20 uczniów i 19 uczennic) reprezentujących szkoły z naszej gminy - Książnice Wielkie i Koszyce.

Gminne Eliminacje w Indywidualnym  Turnieju Tenisa Stołowego Chłopców i Dziewcząt
czytaj więcej

16 stycznia w naszej szkole odbył się etap szkolny XXIII KONKURSU BIBLIJNEGO DIECEZJI KIELECKIEJ. W tego rocznej edycji uczniowie szkoły podstawowej oraz gimnazjum, mieli do rozważenia Ewangelię wg św. Marka. Komisja po podliczeniu głosów wybrała trzyosobowe grupy wiekowe, z największą ilością punktów, do etapu rejonowego tego konkursu.

Etap szkolny XXIII Konkursu Biblijnego Diecezji Kieleckiej
czytaj więcej

Centrum Oświatowe w Koszycach realizuje  projekt „Znam angielski, mogę więcej”, który jest finansowany z funduszy europejskich. Uczestnicy projektu to dziesięcioosobowy zespół nauczycieli z Centrum Oświatowego w Koszycach. Nauczyciele reprezentują różne specjalności (edukacja wczesnoszkolna,  język angielski, geografia, plastyka, język polski, wychowanie fizyczne, matematyka, informatyka).

Warsztaty językowe i językowo – metodyczne w Dublinie
czytaj więcej

9 stycznia 2018 roku bogowie greccy "zeszli" z góry Olimp na ziemię, a dokładniej, pod przewodnictwem Zeusa pojawili się w naszej szkole. Orszak wybranych bogów odwiedził niektóre klasy, no i oczywiście, nie omieszkał odwiedzić gabinetu Dyrekcji Szkoły. Tak właśnie uczniowie klasy 5b uświetnili setną lekcję języka polskiego, przebierając się za mitologicznych bogów. Przygotowali nie tylko ciekawe przebrania, ale także słowna prezentację wybranego boga.

Z Olimpu na ziemię...
czytaj więcej

Kolejny raz nasze Centrum Oświatowe zagrało z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy. To już XXVI Finał WOŚP. W tym roku tysiące wolontariuszy zbierało pieniądze na zakup specjalistycznego sprzętu dla pediatrii. Naszych wolontariuszy można było spotkać nie tylko w szkole w Koszycach, ale także 14 stycznia w okolicach kościołów parafialnych w gminie w miejscowościach:  Koszyce, Witów, Przemyków, Rachwałowie. 

XXVI Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
czytaj więcej

10 stycznia 2018 roku uczniowie klas z 7a, 7b oraz z klas IIa i IIb uczestniczyli w wycieczce do Muzeum Narodowego w Krakowie. Zwiedzili oni wystawę dorobku artystycznego Patrona naszego Gimnazjum – Stanisława Wyspiańskiego. Na wystawie znajdują się dzieła wszechstronnego artysty, projekty witraży, meble przez niego zaprojektowane oraz różne wydania dramatów. 

Zwiedzamy wystawę „Wyspiański” w Muzeum Narodowym w Krakowie
czytaj więcej

Od października 2017 roku  w naszej szkole trwała akcja „Wiem, co jem”, której pomysłodawcą był Samorząd Uczniowski Szkoły Podstawowej. Jest to również jedno z zadań realizowanych w planie pracy. Zadanie każdej klasy polegało na przygotowaniu małego poczęstunku, w skład którego wchodziły warzywa i owoce -  odpowiednio przydzielone do klas. 

Podsumowanie akcji „Wiem, co jem”
czytaj więcej

Powiatowy Turniej Szachowy dla Szkół Podstawowych odbył się w Centrum Oświatowym w Koszycach, wzięli w nim udział reprezentanci szkół podstawowych z powiatu proszowickiego, z Ostrowa, Proszowic, Niegardowa i Koszyc. Rozgrywki odbyły się systemem szwajcarskim do 7 partii , w tempie gry 10 minut na zawodnika. 

Sukces Koszyckich Szachistów w Powiatowym Turnieju Szachowym
czytaj więcej

Opracowanie: szkolnastrona.pl